Een bekend project uit 2013 is opnieuw leven in geblazen. Rezone the game is terug van weggeweest en in een expo in Oostenrijk te spelen. De geheel gemoderniseerde versie van de  interactieve installatie Rezone the Game staat in het  Architekturzentrum Wien.

Deze is te ervaren in de expo ‘Serious Fun. Architecture & Games’.  De expo met veel interactief te beleven werk gaat over het betrekken van games en “toys” bij vraagstukken over de vormgeving van de steden. Naast de reflectie rondom dit thema. Bezoekers kunnen veel van deze games en toys uitproberen, alleen of samen met anderen. Zo komen ze misschien ook tot nieuwe inzichten over hoe er nagedacht kan worden over stedelijk ruimtelijke en architectonische aanpakken.

Rezone the game is nog steeds te spelen met 4 mensen (of met minder spelers als je handig genoeg bent) in twee mogelijke scenarios. We hebben de game geheel opnieuw opgebouwd met nieuwe code, 3D-modellen en hardware. Ook de maquette is vernieuwd, deze is gemaakt en aangeleverd door de organisatie  Rezone. Zo denken wij dat de game installatie weer jaren mee zal kunnen en hopelijk nog meer mag rondreizen door Europa.
Rezone heeft de installatie ook eigenhandig in Wenen geplaatst en gebruiksklaar gemaakt.

Architekturzentrum Wien Rezone

De gehele expo is in Wenen sinds 16 maart 2022 en  tot 5 september 2022 te bezoeken en te ervaren. 

Bezoek de links hierboven als  je specifiek meer te weten zou willen komen over de expo, game en betrokken organisaties.

Wat je nog meer over de expo moet weten en extra informatie:

In cooperation with FOTO WIEN.
Curator: Mélanie van der Hoorn
Project coordination Az W: Katharina Ritter
Exhibition design: DWARS ontwerp (Mark Schulte & Miriam de Lange)

Catalogue of the Exhibition

The ‘Serious Fun. Architecture & Games’ exhibition is accompanied by a comprehensive catalogue. Available at the Az W Shop, or may be ordered directly from eshop@azw.at
Editors: Mélanie van der Hoorn, in conjunction with the Architekturzentrum Wien

Architekturzentrum Wien Rezone