DIM pilot officieel van start

Zo ziet de voorlaatste test voor de pilot van DIM eruit! Enthousiaste bewegende kinderen die rekenen en bewegen met elkaar combineren in de reken-game “Move your brain“. De bandjes die de kinderen dragen meten de beweging die een kind op dat moment maakt en verwekt dit in wat ze op het scherm zien.

Vandaag is echt de officiële pilot van het project van start gegaan: kinderen gaan vanaf vandaag iets minder zitten en juist meer bewegen in de klas. Ze gamen om weer energized te worden tijdens de les met de game “Energizer“. Ze zullen in “Move your brain” ook nog hun rekenprestaties proberen te boosten door bewegend te rekenen.

DIM is een initiatief van Cojects, die zich toelegt op meer beweging in de klas. Je kan meer vinden over DIM  op http://digitalinteractivemovement.nl/

,

Beleef 24 September Ontspoort013 in de spoorzone Tilburg

Ervaar de Tilburgse Hoofdwerkplaats in digitale en vertelde verhalen op 24 september.

Ga zondag 24 september tussen 13:00 en 16:00 terug naar de jaren 80 van de vorige eeuw, toen de Spoorzone in Tilburg nog de NS Hoofdwerkplaats was. Op deze dag wordt daar een verhalende mobiele app gereleased die bezoekers zullen gebruiken om terug te gaan in de tijd. Ook zijn er op de dag oud-medewerkers van de vroegere Hoofdwerkplaats die aanwezige bezoekers veel kunnen vertellen over hun vroegere werk en wat er toen speelde.

De Tilburgse game ontwikkelaar BlewScreen heeft in december 2016 een augmented reality app uitgegeven die de Hoofdwerkplaats voor een deel reconstrueerde. Dit jaar hebben ze gekozen voor een verhalende app-beleving die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog in de Tilburg. De gebruiker wordt in een sabotage-verhaal gezogen en komt daarnaast ook meer te weten over de Hoofdwerkplaats en wat voor werk er door mensen gedaan werd.

De personages in de app zijn fictief, maar de aanwezige oud-medewerkers kunnen de bezoeker vertellen wat er echt gebeurt was toen ze er vroeger werkten. De Hoofdwerkplaats was een stad in een stad met zijn eigen cultuur, waar deze mensen trots op waren.

Op deze dag zijn ook rondleiders van de Stadsgidserij aanwezig. Zij nemen de bezoeker mee door de Spoorzone en maken in hun rondleiding de koppeling tussen het verleden, heden en toekomst van de Spoorzone.

De app zal geheel gratis te downloaden en te gebruiken zijn. Binnen het initiatief van Zuidlijn worden er nog vier andere evenementen georganiseerd rondom spoorzones in Brabantse steden. Op Facebook zijn ze te vinden op de pagina van “Spoortochtb5”. Op deze pagina zullen ook de exacte tijden en locaties bekend worden gemaakt voor de zondag 24 september in Tilburg.
Deze dag is mede mogelijk gemaakt door Subsidie Stadsmuseum Tilburg / Erfgoed Tilburg

Actuele informatie is te vinden de facebookpagina van OntspoorT013

 

New BlewScreen website online

Sinds vandaag is onze nieuwe website online. We zullen content nog toevoegen en ook hier en daar nog het een en ander aanpassen. Laat zeker weten wat je er van vindt! Wie weet zijn onze vingers af en toe uitgeschoten bij het typen of staat er een afbeelding een beetje schuin. Laat je mening zeker horen.

First Chinese review of Gulf of Aden

Our first Chinese review of Gulf of Aden that we know of http://www.gameclo.com/…/…/Gulf-of-Aden—Task-Force-Somalia

Google translate can’t make a lot of it.

Spoor013 is verkrijgbaar in de app store

Download de app Spoor013 hier en ga de Spoorzone in Tilburg verkennen! Zondag de 18e december 2016 begeleiden oud-medewerkers van de Hoofdwerkplaats Tilburg en Daan en Rohan van BlewScreen jou bij de beleving van vroeger tijden. Tussen 10:00 en 15:30, wees erbij!
Google Playstore Spoortocht 013 link.

Polygonale hal in Spoor013

Onze digitale opzet van de polygonale hal voor het project spoor013. De rolbrug kun je straks laten draaien door een aanraking van je vinger op het scherm.

Draaierij in Spoor013

Work in progress van het interieur van de Draaierij. De 3 virtuele plekken in de spoorzone gaan vorm krijgen!

,

Eerste beelden spoortochtB5

Twee van onze 3D modellen die we in de Augmented reality app van #spoortochtB5 gaan verwerken. In ieder geval zullen ze te vinden zijn rondom de polygonale hal.

Verschillende objecten zullen te zien gaan zijn rondom de Polygonale hal, de Draaierij en Gebouw 90 (achterkant van wat nu de hall of fame is).

,

Augmented reality-app in de maak voor Spoorzone Tilburg

Via een ander interview staan we nu in Brabants Dagblad met onze plannen voor een AR-app. Straks kun je de Spoorzone van vroeger ervaren via je smartphone als een venster terug in de tijd.

BD- Spoortocht013 in de maak