Op 4 oktober was het zover, de opening van de vaste expositie “Utrecht begint hier” binnen Het Utrechts Archief. Je vindt er uitzonderlijk mooie non-interactieve en interactieve onderdelen die zich verhalen over de geschiedenis van Utrecht, van videomapping to games. Het archief is verre van stoffig, het is levendig.

BlewScreen  heeft hier de serious game “Beuk de Burcht” voor ontwikkeld. In 1577 is de Spaanse dwangburcht de Vredenburg afgebroken door de bevolking van Utrechter zelf. Wanneer je als speler voor het scherm staat en de game start kom je gelijk in de situatie van de dag dat Trijn van Leemput met een boze menigte naar de Vredenburg trok. Je voegt je bij de menigte en gaat opruien om de groep groter te maken. Je laat je niet tegenhouden door stadswachters en die duw je opzij. Nu durven nog meer mensen mee te komen en met een nog grotere groep ga je de poorten van de Vredenburg te lijf. Je weet Trijn van Leemput nog te redden en een goede start te maken aan de sloop van de Vredenburg. Weg met die burcht!

Ga een keer kijken, speel de game en laat ons weten wat je er van vindt.