Speel Rezone the Game nu in de Heus

Vanaf september gaat de eerste culturele activiteit in Fabriek de Heus van start. Dit betekent een tijdelijke culturele functie voor de veevoederfabriek die dan nog volop in werking is. Op de begane grond en op de eerste twee verdiepingen draaien de machines door, terwijl het publiek via een externe trap, ontworpen door het BAI, de derde en vierde verdieping van het dit bijzondere rijksmonument kan betreden.

Rezone is een langdurig samenwerkingsverband tussen het Bosch Architectuur Initiatief en de Digitale Werkplaats (onderdeel van bART). Onder de noemer Rezone worden projecten gecreëerd op het snijvlak van architectuur, stedelijke planning, kunst en nieuwe media. Het doel is om innovatieve (kunst)projecten te initiëren die de ruimtelijke kwaliteit van de stad te bevorderen, met als focus leegstaande gebouwen en ontwikkelgebieden. Rezone streeft erna om het publiek nadrukkelijker en positief te betrekken bij de ontwikkeling van de stedelijke omgeving. Iedereen is dan ook van harte welkom om langs te komen bij Fabriek de Heus van 13 t/m 29 september om de ‘playful interventies’ te beleven.

In Rezone the Game moet on- roerend goed gered worden van verloedering en leegstand, zo- dat de stad kan voortbestaan. Samenwerking is de sleutel tot succes. Spelers moeten snel reageren want leegstand ver- spreidt zich als een olievlek en stort zo de stad in een proces van verval.

Rezone vind plaats van 13 t/m 29 september en is dagelijks open van 13.00 – 18.00 uur.